MENIU

Virgil Popescu a găsit vinovații pentru criza carburanților: „Ieri am văzut un război hibrid!”

Criză continuă pe piața de energie din România. Foto/Profimedia

Explozia prețurilor a creat o adevărată isterie, iar românii au luat cu asalt benzinăriile, în speranța că-și fac plinul până nu ajunge litrul 15 lei. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu sunt motive de panică și că, în opinia sa, a avut loc un „război hibrid”.

„Nu e niciun motiv pentru explozia prețurilor și este regretabilă această manipulare. Este o situație complicată, cu un conflict armat la granița României. Ce a fost ieri a fost un război hibrid. Nu avem nicio problema cu stocurile de petrol și carburanți. Cei doi mari producători sunt pregătiți să aprovizioneze toate stațiile din țară”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul a spus că isteria creșterii prețurilor la carburanți a pornit de la o benzinărie MOL din Beiuș și că autoritățile investighează cauzele care au stat la baza rostogolirii informației care a produs panică.

„De la MOL din Beiuș a pornit acest lucru, informația a fost rostogolită în social media, s-a creat panică. Vom vedea mâine de ce s-a pornit acest lucru. A trebuit să infirmăm ferm toate lucrurile, că România nu va rămâne fără stocuri, e exclus să asistăm la explozii de prețuri. Am discutat cu OMV Petrom și Rompetrol și nu se pune problema să nu avem stocuri și să discutăm de astfel de prețuri”, a transmis Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a făcut apel la calm şi ieri, și îndemna oamenii să nu stea la cozi la benzinării, dând asigurări că există suficiente stocuri de carburant şi nu sunt argumente pentru creşteri explozive ale preţurilor.

„Fac un nou apel la calm: nu staţi la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creşteri nejustificate şi explozive ale preţurilor. Să nu ne lăsăm angrenaţi într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Aşa cum a anunţat şi prim ministrul Nicolae Ciucă, instituţiile abilitate vor demara acţiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!", a scris Popescu miercuri seara pe pagina sa de Facebook.