MENIU

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu șeful CEDO. Ce au discutat

Viorica Dancila, intalnire cu seful CEDO

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit vineri cu preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Guido Raimondi, discuţiile vizând, printre altele, situaţia diferitelor cauze care vizează România, aflate în jurisdicţia CEDO.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Viorica Dăncilă a reiterat importanţa pe care România o ataşează dreptului de recurs individual în faţa CEDO, ca instrument fundamental al mecanismului convenţional de protecţie a drepturilor omului.

"De asemenea, a reafirmat angajamentul României în procesul de reformă vizând viitorul sistemului Convenţiei europene a drepturilor omului. Cu privire la cauzele care vizează România, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidenţiat angajamentul autorităţilor române pentru gestionarea acestora şi găsirea soluţiilor celor mai potrivite", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că, nu în ultimul rând, a fost abordată tema referitoare la dreptul "la un act de justiţie echitabil".

Mutarea Guvernului în disputa cu Kovesi de la CEDO

Premierul Viorică Dăncilă a schimbat agentul guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

În Monitorul Oficial a fost publicat la finalul lunii februarie decretul prin care Catrinel Brumar e eliberată din funcție și locul îi e luat de Viorel Mocanu.

Mocanu este avocat și a intrat în atenția publică în octombrie anul trecut când a fost numit consilier onorific al Ministerului Sănătății, deși el era apărătorul inculpaților în celebrul dosarul în care e anchetată achiziționarea la suprapreț a barocamerei de la Spitalul Floreasca. Mocanu a fost si unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, dupa ce fostul primar a fost prins in flagrant cand lua mita.

Mai multe articole despre:
CEDO