MENIU

Viorica Dăncilă: „PNL și Iohannis nu susțin venirea Volkswagen în România”

Venirea Volkswagen în România a devenit subiect de campanie pentru premierul Viorica Dăncilă. Candidatul PSD la prezidențiale spune că europarlamentarii PNL, care fac parte din grupul PPE,  au trimis o scrisoare prin care susțin Bulgaria și i-a acuzat pe liberali și pe președintele Iohannis că nu au susținut candidatura României.  

Viorica Dăncilă a precizat că România este favorită pentru ca gigantul Volkswagen să vină în țara noastră. Totuși, există piedici de la Bruxelles, unde grupul politic PPE, din care face parte și PNL, susține Bulgaria, potrivit DCNews

„Avem cele mai avantajoase condiții pentru o investiție în România, dar, din păcate, nu avem susținerea necesară. PPE a trimis o scrisoare prin care susține Bulgaria. Domnul Weber, liderul grupului PPE, a trimis scrisoarea către Volkswagen, prin care susțin Bulgaria. Mă întreb, unde sunt membrii PNL? Ce a făcut domnul președinte Klaus Iohannis? Dânsul e președintele PNL, el ne reprezintă în Consiliu. Nu a putut discuta când a mers la Consiliu pentru a susține România?”, a spus Dăncilă.

„Dl Weber susține Bulgaria, în condițiile în care noi am venit cu propuneri mult mai avantajoase. O să-l rog pe dl Oprea să facă public acest lucru, condițiile noastre sunt mult mai bune. Mă așteptam ca dl președinte să aibă o deschidere foarte mare. (…) Am să încerc să discut din nou, dl ministru va merge din nou în Germania, eu mă voi lupta până la capăt”, a anunțat  în interviul de la DCNews. 

După operațiunea militară lansată în Siria de Turcia, împotriva kurzilor, gigantul auto Volkswagen a anunțat că își amână investiția în Turcia. Concernul auto își reorientează investiția de peste un miliard de euro în noua fabrică din estul Europei.

În urmă cu o săptămână, ministrul demis al Mediului de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, a anunţat că Guvernul Dăncilă a reluat discuţiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiţia în România, în contextul în care compania a amânat decizia cu privire la construirea unei fabrici în Turcia. Înaintea ministrului IMM-urilor, Gheorghe Falcă a anunțat că Aradul ar fi luat în calcul pentru o nouă uzină de automobile de concernul german.

Guvernul Dăncilă se laudă că a reluat discuțiile cu Volkswagen

Nici Bulgaria nu stă degeaba. Astfel, vecinii nioștri au anunțat că vor dubla subvenţiile până la 260 milioane de euro, oferite grupului auto german.  

Cum vrea Bulgaria să fure investiția Volkswagen din România?