MENIU

Viorica Dăncilă, un nou atac la Iohannis: ”Își bate joc de Constituție!”

<p>Viorica Dăncilă </p>

Viorica Dăncilă a convocat a doua ședință de Guvern din această săptămână și prima după decizia CCR, dată ieri, for care a început cu unele critici la adresa președintelui Klaus Iohannis, spunând că interpretează în cheie electorală decizia CCR.

Viorica Dăncilă a avut aceleași acuzații din ultima vreme, potrivit cărora Iohannis blochează Guvernul.

Premierul a vorbit și depre datele economice, spunând că România se află pe un trend ascendent, iar investițiile străine au înregistrat, în primele șapte luni ale anului, cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani.

De asemenea, Dăncilă nu a ratat ocazia de a se lăuda că vizita pe care o va face pe tărâm american.

”De mai bine de doi ani, România se confruntă cu repetate situații de blocaj generate de conflict de constituționalitate între puterile statului. Președintele Iohannis refuză să-și îndeplinească atribuțiile și de a respecta Constituția României.

Obisnuit să încalce constituția, domnul președinte a trecut la următorul nivel: reintepretează după bunul plac în cheie electorală o decizie a CCR care este obligatorie pentru toată lumea.

El transmite public că judecătorii CCR ar fi stabilit că premierul terbuie să meargă de îndată în Parlament când, de fapt, Curtea a stabilit ca termenul de îndată se referă la președinte, de a numi interimari și de a nu bloca activitatea guvernului.

Am spus o de nenumărate ori: voi merge în parlament pentru remanierea guvernului. Românii trebuie să știe adevărul: refuzul președintelui de a numi interimari nu are nicio legătură cu prezența noastră în fața Parlamentului.

Prin acțiunile sale, a demonstrat în repetate rânduri că nu are respect nici pentru constituție. nici pentru cetățenii acestei țări.

Am convocat astăzi a doua ședință de guvern din aceasta săptămână pentru a adopta proiectele pregătite deja de ministere având în vedere că săptămâna viitoare voi conduce delegația într-o vizită de lucru în SUA”, a dclarat Viorica Dăncilă în prima ședință de guvern după decizia CCR.

Premierul a spus că veștile din economie sunt foarte bune: în primele 7 luni ale anului investițiile străine directe au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. România este o detinație de afaceri atractivă, oferă oportunități de investiții și forță de muncă bine pregătită.

Mai multe articole despre:
null