MENIU

Viorica Dăncilă l-a propus pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european

Viorica Dăncilă l-a propus pe Victor Negrescu, fost ministru al Afacerilor Europene, pentru postul de comisar european pentru Transporturi, alocat României. 

Guvernul demis a trimite marți o nouă propunere pentru funcţia de comisar european, după ce şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut urgentarea procedurii, au anunțat surse citate de Realitatea TV.

Informația a fost confirmată ulterior chiar de Viorica Dăncilă. 

”Domnul Victor Negrescu, chiar dacă nu se califică drept “comisarul lui Iohannis”, este fost ministru al Afacerilor Europene și fost membru al Parlamentului European, un profesionist desăvârșit, cu o vastă experiență de lucru în instituțiile europene, în care am deplină încredere că va putea gestiona cu succes acest mandat din partea României”, a scris Dăncilă pe Facebook. 

Iohannis, atac dur la Dăncilă după propunerea făcută de aceasta pentru postul de comisar

Ludovic Orban spera să trimită el o propunerea de comisar european în cazul în care Guvernul său trece de Parlament.
 
Orban a subliniat în mai multe rânduri că atributul numirii unui comisar european va reveni viitorului Guvern și a făcut apel la Dăncilă să nu trimită nicio propunere.
 
Comisia Europeană a făcut deja un apel către București. "Este urgent, și ea se asteapta ca, odată ce va exista un guvern în funcție în România, să trimită un candidat cât mai repede posibil, iar ea se afla în legatură cu omologii săi din Romania pe acest subiect", a declarat Mina Andreeva, purtătoare de cuvant a Comisiei UE, citată de Politico.eu.
Mai multe articole despre:
null