MENIU

Viorica Dăncilă, mesaj către copiii români din Diaspora: România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă

Viorica Dăncilă a deschis, sâmbătă, la Sulina, programul guvernamental de tabere "ARC", care găzduieşte în acest an un număr record de participanţi, peste 3.000 de copii din comunităţile de români din afara graniţelor.

"Dorim să descoperiţi România, să fiţi ataşaţi de valorile româneşti. Veţi întâlni oameni minunaţi, este domnul Belodedici aici, veţi întâlni profesori dedicaţi, veţi vedea locuri frumoase, veţi cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile noastre, dar şi frumuseţea sufletului de român. Sper ca aceste amintiri să le luaţi în sufletul vostru şi să rămână cele mai dragi amintiri pentru voi. România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă. Azi, din România, sunt peste 3.000 de copii în diferite colţuri ale ţării. Iar noi ne dorim să păstrăm identitatea românească. Dragi copii români de pretutindeni, pentru noi sunteţi foarte importanţi, pentru România sunteţi foarte importanţi şi încercăm să vă aducem în ţara pe care părinţii, bunicii noştri o consideră acasă. Sperăm ca acest lucru să-l faceţi şi voi", le-a spus premierul Viorica Dăncilă copiilor prezenţi în tabăra din Sulina organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), preluată de Agerpres.

La rândul ei, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a amintit că numărul participanţilor din acest an este unul record.

"Vor fi peste 3.000 de participanţi în anul 2019, un număr record, în premieră. Acest lucru se întâmplă datorită Guvernului României care doreşte ca an de an numărul acestora să fie tot mai mare, pentru că acasă înseamnă România", a menţionat Intotero.

Mai multe articole despre:
mesaj Viorica Dăncilă