MENIU

Viorica Dăncilă își mută "caravana" în Qatar. Alte 3 zile în țările calde VIDEO

Dancila pleaca din Oman

Premierul României, Viorica Dăncilă, însoțită de mai mulți miniștri și de un staff numeros, dar fără jurnaliști, își continuă periplul în Orientul Mijlociu.

După cum relatează presa din Oman, delegația română și-a luat rămas bun la aeroportul din Muscat de la oficialii omanezi, după trei zile de vizite oficiale.

Delegația română a zburat spre Doha, unde Dăncilă începe o vizită de trei zile în cadrul căreia urmează să se întâlnească cu şeful statului, Alteţa Sa regală, Şeicul Tamim bin Hamad Al Thani.

Viorica Dăncilă este însoțită în țările calde de aproape jumătate din guvernul remaniabil - ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Transporturilor Lucian Șova, șeful MAE Teodor Meleșcanu și alții secretari de stat și oficiali din SGG.

Ce caută Dăncilă în Oman și Qatar. Avertisment de la Bruxelles

Vizita de trei zile în Qatar include întrevederi cu șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar, șeica Moza bint Nasser Al-Missned, șeicul Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al-Thani, prim-ministru și ministrul de interne al Statului Qatar, Mansour bin Ibrahim Al Mahmoud, președintele Qatar Investment Authority (QIA), Fondul Suveran de Investiții al Qatarului, și cu șeicul Faisal bin Qassim bin Faisal Al Thani, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Qatarezi.

Legat de vizita în Qatar, europarlamentarul român Cristian Preda o avertizează pe Dăncilă că "nu are, probabil, toate datele situației geopolitice în care e împinsă"...fiind vorba de un teritoriu minat.

Statul Qatar a fost supus unei blocade comerciale în Orientul Mijlociu: în iunie 2017, șapte state din lumea arabă au rupt relațiile diplomatice cu Qatarul, una dintre cele mai bogate țări din lume, pe care au acuzat-o că susține terorismul, inclusiv Al-Qaida, gruparea Stat Islamic și Frăția Musulmană.

În Sultanatul Oman, printre momentele importante ale vizitei Vioricăi Dăncilă a fost oprirea la cea mai importantă fabrică de parfumuri din Muscat.

Între timp, în Sultanatul Oman... doamna Dăncilă mai face turul unui muzeu FOTO

Mai multe articole despre:
Qatar Viorica Dăncilă