MENIU

Val de plecări din Guvernul Dăncilă

Viorica Dăncilă a fost prinsă pe picior greșit de ultima mutare a celor de la ALDE. Guvernul Dăncilă se va restrânge după ce primii secretari de stat ALDE au ales să plece.

Este vorba de secretarii de stat ALDE de la Energie (Marius Dumitrașcu), Relația cu Parlamentul (Mihai Muzău), Cultură (Viorel Timotei Oprea-Stoian) și Dezvoltare (Sorin Roșu-Mareș), care au fost eliberați din funcție, la cerere, de premierul Viorica Dăncilă

Deciziile au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

A mai plecat din Guvern, tot prin demisie, și vicepreședintele ALDE de la Autoritatea de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore din Marea Neagră (Vasile Gușatu).

Decizia premierului de eliberare din funcție a fost și ea publicată în Monitorul Oficial de luni.

În ministere și agenții mai sunt încă mulți membri ALDE cu care PSD negociază în acest moment.

Mișcarea celor de la ALDE a luat-o pe nepregătite pe Viorica Dăncilă.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele PSD spunea că mulți secretari de stat din ALDE au rămas alături de PSD în Guvern.

„În teritoriu, dar şi la nivel guvernamental avem secretari de stat de la ALDE. În teritoriu avem mulţi colegi de la ALDE care nu au vrut să îşi dea demisia şi care vor să stea alături de PSD. Avem doi secretari de stat care m-au contactat imediat, unul de la Apărare, unul de la MAE care au spus că ei nu vor să iasă din guvernare pentru că drumul lor li se pare corect alături de PSD”, a declarat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Hunedoara.

Dăncilă, noi explicații despre criza din Guvern: Nu le-am cerut celor din ALDE să intre în PSD

Mai multe articole despre:
guvern PSD secretari de stat ALDE Viorica Dăncilă