MENIU

Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii. Guvernul A DECIS

Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii. Guvernul A DECIS / Foto: Inquam Photos / George Calin

Viorica Dăncilă pomite lapte și miere pentru pensionari. Și nu numai! Premierul a anunțat, vineri, la începutul ședinței de guvern, că salariul minim va fi majorat.

Viorica Dăncilă anunță un buget "record" pe 2019. Premierul promite bani mai mulți pentru investiții, dotări în sistemul sanitar, dar și bugete record pentru administrația locală. Asta deși primarii protestează, iar Gabriela Firea acuză Executivul că tăierea de 25% bagă Bucureștiul în faliment. Serviciile secrete și parchetele - cheie sunt puse pe butuci cu banii alocați în 2019! DIICOT și SRI spun că abia vor avea bani pentru utilități.

"Deficitul bugetar se va păstra la 2,55% din PIB. Bugetul anului 2019 este un buget echilibrat și concentrat atât pe susținerea politicilor sociale, cât și pe sprijinirea politicilor de dezvoltare", a anunțat Dăncilă, în debutul ședinței de guvern.

Totodată, premierul a spus că va asigura finanțarea majorării pensiilor și salariilor din sistemul public, măsuri asumate prin programul de guvernare.

Viorica Dăncilă a mai spus că va continua creșterea punctului de pensie cu 15%, începând cu 1 septembrie 2019, de la 1100 lei la 1265 lei și a pensiei minime cu 10%, de la 640 lei la 704 lei.

Premierul a afirmat că va asigura creșterea salariului minim lunar în mod diferențiat la 2080 lei, față de 1900 lei anul trecut, la 2350 lei pentru persoanele cu studii superioare și minimum un an vechime la 3000 de lei pentru persoanele angajate în sectorul firmelor cu minim 80% cifra de afaceri în sectorul construcțiilor.

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă buget 2019