MENIU

Viorica Dăncilă a prins GLAS în vizitele externe. Premieră: înregistrare cu sonor

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 4 noiembrie 2018, o întrevedere cu Alteța Sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said, viceprim-ministru al Consiliului Miniștrilor din Sultanatul Oman. Dăncilă a renunțat la filmele mute și au apărut înregistrări cu sonor. 

Cei doi demnitari au evaluat stadiul relațiilor bilaterale și au apreciat tendința pozitivă înregistrată în ultimii ani, concretizată inclusiv prin extinderea cadrului juridic dintre cele două state. Șeful Executivului român a transmis angajamentul Guvernului de la București pentru consolidarea și extinderea cooperării în domeniile de interes comun pentru ambele părți.


Cei doi demnitari au realizat, totodată, un schimb de opinii asupra situației din Orientul Mijlociu, prim-ministrul român apreciind poziția echilibrată a Sultanatului Oman în dosarele regionale. De asemenea, demnitarul român a evocat importanța aprofundării dialogului în cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului, ca modalitate optimă de identificare a soluțiilor la provocările de securitate din regiune. De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a menționat că România va deține Președinția Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2019, poziție din care țara noastră va acționa pentru aprofundarea cooperării regionale și bilaterale.


Premierul român a adresat mulțumiri Alteței Sale Regale Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said pentru primirea oferită, și a transmis înaltului demnitar omanez invitația de a efectua o vizită la București.
Întrevederea a fost urmată de un prânz de lucru găzduit de către Alteța Sa Regală, în onoarea demnitarului român, la palatul Al Bustan, în prezența miniștrilor Cabinetului omanez și a 130 de invitați din corpul diplomatic acreditat la Muscat.

 

Mai multe articole despre:
guvern video Viorica Dăncilă