MENIU

Viorel Ilie rămâne în Guvern, deși este suspect într-un dosar penal

Coaliția PSD-ALDE a decis să își mențină sprijinul pentru ministrul cu probleme în justiție. Viorel Ilie rămâne în Guvern. 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că partidul nu poate fi de acord cu o eventuală demisie a lui Viorel Ilie din Guvern, întrucât acesta a primit deja sprijinul politic al ALDE, iar Senatul a respins cererea DNA care viza urmărirea sa penală. "Nu ştiu dacă Liviu Dragnea îmi împărtăşeşte opinia", a spus acesta. Întrebat dacă va ieşi de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu nu a răspuns clar. 

Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

Ministrul Viorel Ilie este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.