MENIU

Violeta Alexandru le cere sefilor ITM sa iasa in teren: Demonstrati ca va pasa!

Violeta Alexandru le cere sefilor ITM sa se mobilizeze si sa iasa in teren: Demonstrati ca va pasa!

Ministrii Cabinetului Orban au raspuns mobilizarii generale solicitate de premier ca urmare a cresterii alarmante a cazurilor de infectie cu COVID-19 din ultimele zile si au dispus, la randul lor, actiuni in forta in cadrul institutiilor aflate sub subordinea fiecarui minister in parte. Este si cazul ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care le-a cerut inspectorilor-sefi din teritoriu sa ii insoteasca echipele de lucru ale ministerului in controalele efectuate in teren. Mai mult decat atat, Alexandru le-a transmis sefilor ITM ca atunci cand se deplaseaza de acasa spre serviciu si vad un santier cu muncitori fara echipamente de protectie, "sa se dea jos din masinile scumpe si sa vada ce se intampla". În caz contrar, spune ministrul, se va trece la "masuri radicale de resetare a institutiei".

"S-a terminat cu activitatea obscura, in sensul in care stiu doar cativa care sunt rezultatele Inspectiei Muncii. Rog sefii din teritoriu sa iasa in teren alaturi de echipe. Si le mai cer un lucru. Le cer sa le pese. Daca in drumul lor de acasa la serviciu vad un santier in care se lucreaza fara echipamente de protectie, sa se dea jos si sa vada ce se intampla. Daca au semnale, ca doar nu le-oi primi doar eu, de la oameni, ca exista munca nedeclarata sau nu li se asigura un confort minimal, sa le pese. Schimbati optica fata de aceasta institutie prin propria dumneavoastra conduita! Sefii ITM au de la mine aceasta solicitare inainte de a discuta despre decizii structurale. Daca vad ca apelul meu nu este receptat, in mod evident voi lua masuri radicale de resetare a institutiei. A venit momentul sa repunem Inspectia Muncii in zona de credibilitate si de incredere pe care o merita. Asa cum va cer dumneavoatra in teritoriu, asa muncim si noi in Bucuresti", a transmis Violeta Alexandru, potrivit Ziare.com.
 
Pe de alta parte, ministrul a anuntat ca saptamana viitoare va fi lansata public o aplicaţie prin care va fi înregistrata mai uşor activitatea celor care lucrează în regim de zilieri.

"Se pregătesc noi măsuri de sprijin adoptate de către Guvern în perioada următoare. Vor fi nişte decizii luate în legătură cu activitatea zilierilor şi a sezonierilor. Săptămâna viitoare vom lansa public o aplicaţie prin care să se poată înregistra mult mai uşor, folosind tehnologia, activitatea celor care lucrează în regim de zilieri. Vom avea verificări şi în această privinţă. Le luăm pe rând", a mai spus Violeta Alexandru.
 
Ministrul Muncii şi inspectorul general de stat al Inspecţia Muncii, Mihai Ucă, au susţinut, astăzi, o declaraţie de presă online cu privire la acţiunile de control efectuate de inspectoratele teritoriale de muncă. 
 
Mai multe articole despre:
violeta alexandru itm