MENIU

Vinerea Mare. "Nimeni nu-i poate reproșa lui Dumnezeu că nu știe ce este suferința pe Pământ"

Preotul Emil Cărămizaru

Vinerea Mare. În sfânta zi de Vinerea Mare ne aducem aminte de suferințele Domnului Iisus Hristos, care, prin răstignirea sa pe cruce, s-a sacrificat pentru noi și pentru mântuirea noastră.

Vinerea Mare. "Nu întâmplător această zi este numită marea și sfânta Vineri, datorită intensității sale duhovnicești. Acum orice creștin este în rugăciune și post, ca să rememorăm plenar și sfânt pătimirile domnului Iisus Hristos", spune Emil Cărămizaru, preotul paroh al Bisericii Sf. Gheorghe Nou din București.

Vinerea Mare. Mântuitorul Iisus Hristos ne arată acum un gest suprem de dragoste, de iubire nemărginită: "El nu s-a pus împotriva prigonitorilor și a ucigașilor săi, ci, din contră, i-a binecuvântat prin celebrele cuvinte: "Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac".

Vinerea Mare. Oamenii nu vor putea niciodată să-i reproșeze lui Dumnezeu că nu știe ce este suferința pe Pământ, "el care a trecut prin cea mai cumplită suferință, experiență teribilă, de la batjocură, bătaie, până la cumplitele dureri de pe cruce pentru noi toți", arată preotul Emil Cărămizaru.

Mai multe articole despre:
Vinerea Mare