MENIU

Vine vara. Ştii ce trebuie să faci ca părul tău să nu se distrugă?

Vine vara. Ştii ce trebuie să faci ca părul tău să nu se distrugă?

Ştii deja că tenul are nevoie de protecţie solară. Ei bine, şi părul tău trebuie protejat de efectele nocive ale radiaţiilor. În această perioadă, părul şi pielea sunt expuse unei cantităţi mai mari de raze UV, iar podoaba ta capilară are de suferit. Firul se usucă mai repede, devine mai poros, culoarea se mătuieşte mai repede.      

Te intrebi ce poţi face pentru a te bucura de un păr strălucitor şi în zilele cu soare?

Foloseşte un balsam care oferă protecţie împtriva razelor UV

"În această perioadă este foarte important să foloseşti produse care protejează părul de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolet.  Atunci când folosim produse speciale cu factor de protecţie, cuticula este mai puţin poroasă, iar rezistenţa firului de păr nu este afectată. Un pas simplu ar fi înlocuirea balsamului tău obişnuit cu unul care oferă protecţie împotriva razelor UV", recomandă hair-stylistul-ul Antoaneta Stoican.

Mandarinele conţin beta-caroten care protejează împotriva arsurilor solare, au propietăţi antioxidante, fiind deseori întâlnite şi în tratamentele cosmetice pentru tenul sensibil şi iritat.

Uleiul de macadamia conţine cea mai mare cantitate de acizi graşi monosaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece. Bogat în vitaminele A1, B1, B2 şi E, minerale şi antioxidanţi combate radicalii liberi, protejează celulele şi contribuie la regenerarea lor rapidă.

Alege o cremă hidratantă pentru păr şi corp

"După expunerea la soare, părul are nevoie de o îngrijire intensă de refacere a structurii şi a echilibrului hidric natural. Avem nevoie de un produs care să ajute la repararea structurii interioare şi să ofere un boost de hidratare. Mizează pe ingrediente precum vitamin B5, Panthenolul sau aminoacizi pentru ca părul să îşi recapete elasticitatea şi forma,” punctează hairstylistul.

Mai multe detalii AICI

Mai multe articole despre:
vara distrugere păr îngrijire ingrijire par