MENIU

Vine vara? Prognoza meteo pentru weekend

Deși mai sunt doar câteva zile până la venirea celui mai călduros anotimp, mercurul din termometre se încăpățânează să rămână la valori minime. 

Vineri

Vremea se va încãlzi faţă de intervalul anterior. În vestul şi sud-vestul ţãrii, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în cursul zilei. În restul teritoriului, manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala local, mai ales după-amiaza şi noaptea. Izolat vor fi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest şi 28 de grade în regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Sâmbătă

Vremea va fi în general instabilă şi se va răci faţă de ziua precedentă în jumătatea de est a ţării, unde înnorările vor fi accentuate şi mai ales în cursul zilei se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni, valorile termice vor mai creşte uşor faţă de intervalul anterior, cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza, iar vântul va sufla slab până la moderat. Izolat vor fi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 16 grade.

Duminică

Vremea se va încălzi uşor, devenind mai caldă decât în mod normal pentru această dată, dar se va menţine în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua aspect de vijelie, din a doua parte a zilei local în jumătatea de est a ţării şi pe spaţii mai mici în restul zonelor, iar noaptea în special în sud-vest şi în zona montanã aferentă. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade.

Mai multe articole despre:
meteo temperaturi vremea prognoză meteo