MENIU

Viktor Orban gafează din nou. Acuzații de „ungarofobie” la adresa UE

Foto: Profimedia

Premierul magiar a făcut noi declarații șocante. Viktor Orban a afirmat că Ungaria şi Uniunea Europeană ar putea realiza lucruri măreţe împreună dacă Bruxelles şi-ar stăpâni ungarofobia.

Viktor Orban le-a mulţumit europenilor şi celor de la Bruxelles, pe care i-a numit birocrați, pentru alegerea orașului Veszpremului și în felul acesta alegerea Ungariei. Totuși s-a plâns că alegerea este o excepție și nu o regulă.

Premierul maghiar a ținut să amintească și că Uniunea Europeană a fost creată ca o formă de cooperare pentru a obține pacea, dar astăzi suntem afundați într-un război care a schimbat situația economică, iar previziunile sunt sumbre. 

El a amintit că “UE a fost creată ca o formă modernă de cooperare europeană pentru a obţine pacea şi prosperitatea”, dar astăzi “suntem afundaţi într-un război”, iar situaţia şi perspectivele economice sunt sumbre.

“Dacă Uniunea Europeană nu-şi poate îndeplini misiunea iniţială, la ce ajută?”, a comentat Orban, concluzionând că, în lipsa unui răspuns, “zilele minunatelor tradiţii şi programe cum este capitala culturală europeană sunt numărate”.

Mai multe articole despre:
ungaria viktor orban ue