MENIU

Viktor Orban, declarații ULUITOARE: ”Refugiații sunt o forță invadatoare musulmană”

<p>Viktor Orban&nbsp;</p>

Premierul Ungariei Viktor Orban a declarat că nici guvernul său și nici el că îi consideră pe refugiații musulmani în Europa o ”forță invadatoare”, migranți economici în căutarea unei vieți mai bune.

"Noi nu-i considerăm pe aceşti oameni drept refugiaţi, ci o forţă invadatoare musulmană", a afirmat Orban, întrebat despre motivul pentru care Ungaria refuză să primească solicitanţi de azil, scrie Agerpres.

Potrivit premierului ungar, în drumul lor spre UE, aceştia traversează patru ţări care "nu sunt la fel de bogate ca Germania", dar sunt sigure şi în care nu trebuie să "fugă pentru a-şi salva viaţa".

"Deja, în această călătorie nu se luptă pentru viaţa lor. Acest lucru arată că sunt imigranţi economici care doresc pur şi simplu o viaţă mai bună", spune el.

Cei care au ajuns la frontiera cu Ungaria în 2015 au intrat în ţară în mod ilegal şi acesta "nu a fost un val de refugiaţi, ci o invazie", a spus el. "Nu am înţeles niciodată cum Germania, un exemplu de disciplină şi stat de drept pentru noi, a putut saluta intrarea ilegală în masă, anarhia şi haosul ca pe ceva bun", a afirmat Viktor Orban.

Din punct vedere politic, migraţia este o problemă a Uniunii Europene; din punct de vedere sociologic, este o problemă germană, consideră premierul ungar. Toţi migranţii au ca ţintă Germania pentru că "vor o viaţă germană", a insistat el.

Mai multe articole despre:
Ungaria refugiaţi Viktor Orban forta musulmana