MENIU

Viktor Orban atacă din nou: Bruxelles-ul nu este șeful nostru

Viktor Orban, premierul Ungariei

Premierul ungar Viktor Orban a lansat un nou atac la adresa liderilor Uniunii Europene, sugerând că aceștia vor să treacă peste părerile exprimate de statele membrei. "Bruxelles nu este șeful nostru. Luăm decizii împreună. Dacă nu sunt bune pentru noi, le spunem", a afirmat liderul guvernului de la Budapesta. Noua sa reacție vine pe fondul criticilor exprimate chiar de la vârful Uniunii față de declarațiile controversate pe care le-a făcut la Tușnad. 

„Uniunea Europeană nu este la Bruxelles. Uniunea Europeană se află la Viena, Budapesta și Varșovia, Berlin și Madrid. Aceasta este o întrebare foarte importantă. Nu vreau să mă pun cu alți europeni, dar vreau să adaug propriile noastre opinii la decizia europeană comună. Acesta este motivul pentru care participăm la fiecare decizie, ne spunem mereu părerea. Și dacă apare o poziție cu care nu suntem de acord, o vom raporta.

 

Bruxelles nu este șeful nostru. Suntem o națiune maghiară independentă, suverană. Luăm decizii împreună. Dacă nu sunt bune pentru noi, le spunem. Dacă nu sunt bune și le putem împiedica, decizia comună nu se va lua”, a afirmat  Orban, într-o postare pe rețelele de socializare.

Mesajul lui Orban vine îdupă ce liderii grupurilor politice din Parlamentul European (PE) au adoptat vineri o declaraţie comună prin care condamnă declaraţiile considerate „rasiste” ale premierului ungar Viktor Orban de săptămâna trecută, de la Băile Tuşnad, şi subliniază că aceste afirmaţii reprezintă încălcări ale valorilor europene.

 

Mai multe articole despre:
viktor orban scandal orban romania orban putin