MENIU

Viktor Orban a vorbit la telefon cu Borris Johnson despre situația din Ucraina - Ce au concluzionat cei doi

Viktor Orban, premierul Ungariei

Premierul ungar Viktor Orban a discutat la telefon cu omologul său britanic Boris Johnson despre situaţia "îngrijorătoare" din Ucraina, a anunţat vineri seara şeful biroului de presă al prim-ministrului ungar, transmite MTI.

Viktor Orban a afirmat în cursul convorbirii că Ungaria este gata ca întotdeauna să ia parte la eforturile antirăzboi al UE, dar nu îşi va risca securitatea energetică, a notat Bertalan Havasi.

Înainte de a discuta despre sancţiuni de orice fel, trebuie luate în considerare preocupările statelor membre ale UE, a adăugat el.

Cei doi lideri au convenit să menţină contactul, a mai spus şeful biroului de presă al premierului ungar.

Potrivit unui comunicat al guvernului de la Londra citat de EFE, Boris Johnson a subliniat în cursul convorbirii că trebuie continuate "presiunile economice maxime ale comunităţii internaţionale pentru a opri maşina de război (a preşedintelui rus Vladimir Putin)" şi şi-a exprimat încrederea că UE va putea merge înainte cu sancţiunile, "dată fiind prioritatea de a pune capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil".

Premierul britanic a abordat de asemenea problema "circumstanţelor dificile cu care se confruntă unele ţări pentru a-şi asigura furnizarea de energie", se adaugă în comunicatul guvernului de la Londra.

Mai multe articole despre:
orban boris johnson