MENIU

VIDEO Valeriu Gheorghiță: De la 1 aprilie, fiecare centru va afișa tipul de vaccin în platforma de programare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

De la 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare va afișa pe platforma de programare tipul de vaccin, precum și o estimare a timpului de așteptare, a anunțat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. În acest moment, aproape 800.000 de români se află pe lista de așteptare pentru a treia etapă a vaccinării anti-COVID.

"Peste 775.200 de persoane sunt înscrise în acest moment pe listele de așteptare din platforma de programare, iar 41.325 dintre cei înscriși pe listele de așteptare au fost programați la vaccinare. Cele mai multe persoane înscrise pe lista de așteptare sunt în București, Cluj și județul Prahova. Peste 90.000 de persoane au fost notificate prin SMS și au la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea la vaccinare", a precizat Gheorghiță.
"
 
De asemenea, în a treia etapă a vaccinării se va lucra și cu centre mobile, în zonele cu rată ridicată de infectare.
 
De fa debutul campaniei de imunizare peste 1,7 milioane de români s-au vaccinat. 32.271 de persoane s-au vaccinat în centrele MAI, ceea ce înseamnă mai puțin de 2% dintre cei vaccinați la nivel național, a mai precizat medicul militar.
 
De asemenea, circa 145.000 de angajați din învățământ s-au vaccinați, ceea ce reprezintă 40% din total.