MENIU

VIDEO Un spital din țară, scos la VÂNZARE pe internet! Proprietarul cere 2,5 milioane de euro

Spital Mangalia

Deși pare o glumă, spitalul din Mangalia se vinde pe internet. Proprietarul Maternității și al Pediatriei cere nu mai puțin de 2 milioane și jumătate de euro. În anunț este sugerată și viitoarea destinație a clădirii spitalului, care ar putea fi transformată într-un hotel cu cea mai bună vedere la mare, relatează Realitatea PLUS. 

Clădirea istorică, ce în trecut a aparținut Crucii Roșii, găzduiește în prezent Maternitatea și Pediatria din Mangalia.

Fostul proprietar a reușit să o câștige, după 10 ani de procese, în baza Legii Retrocedărilor. La rândul său, acesta a cedat clădirea către o firmă care acum a scos-o acum la vânzare pe internet.

"Este foarte important spitalul pentru muinicipiu, pentru locuitori. Ca să spunem că vom consturi în altă parte durează foarte mult. Am avut ideea să venim să răscumpăram clădirea, dar nu se mai poate și asta pentru că, în 24 de ore, au mărit prețul cu un milion de euro", a afirmat Menabit Ozzy, consilier local Mangalia.

Oamenilor nu le vine nici lor să creadă ce se întâmplă. 

"Este o aberație, nu are cum să se vândă un spital... Nu are cum!", a afirmat un localnic.

"Nu e ceva normal. Pai cum: rămâne orașul fără maternitate?", se întreabă un altul. "La proprietar să i se dea altceva", spune omul. 

Autoritățile locale spun că activitatea acestei clădiri nu poate fi schimbată timp de 10 ani, potrivit legii.

"Până în 2027, activitatea nu poate fi întreruptă în niciun fel, de niciun proprietar", a afirmat Dragoș Angelescu, viceprimarul Mangaliei.

Între timp, managerul spitalului susține că va găsi soluții pentru ca activitatea să poat fi continuată.

"Conturăm un proiect de extindere a spitalului cu un pavilion nou construit de la zero", spune Alina Dan, managerul unității medicale din Mangalia.

Spitalul din Mangalia deservește toate localitățile din jur. În plin sezon estival, aici ajung foarte mulți turiști care au nevoie de îngrijiri medicale.