MENIU

VIDEO Un șerif american, alături de protestatari după moartea lui George Floyd

Un șerif american, alături de protestatari după moartea lui George Floyd
Un șerif american, alături de protestatari după moartea lui George Floyd

Un șerif și-a dat jos echipamentul de intervenție și s-a alăturat protestatarilor pașnici din orașul Flint, statul Michigan, relatează CNN. 

 

Acesta și-a dat jos echipamentul de intervenție, s-a dus în mijlocul demonstranților și a strigat că este alături de ei, la fel ca toți ceilalți polițiști din Flint.

„Suntem aici pentru a ne asigura că mesajul nostru este transmis cum trebuie. Aici, polițiștii vă sunt alături”, le-a spus acesta protestatarilor. Aceștia l-au îndemnat la rândul lor să li se alăture iar acesta s-a conformat.

Proteste extrem de violente au avut loc la sfârșitul săptămânii în peste 40 de orașe americane deja. În acestea a fost instituita starea de asediu , ca si la Washington după protestele organizate în fata Casei Albe. Printre oraşele care se află sub stare de asediu se află și Beverly Hills, Los Angeles, Denver, Miami, Atlanta, Chicago, Louisville, Minneapolis, Cincinnati, Cleveland, Portland, Philadelphia, Pittsburgh, Nashville, Seattle, Milwaukee.

După moartea americanului de culoare George Floyd, Statele Unite se confruntă cu o tensiune extremă în societate.  Garda Națională a fost activată pentru a interveni. La New York, poliția a intrat cu masina in protestatari: o maşină a poliţiei a intrat într-o barieră în spatele căreia era un grup de protestatari. Au fost ucisi cel putin trei americani în timpul protestelor.

Violențele au izbucnit imediat după moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti. 

George Floyd a murit în urmă cu o săptămână, pe 25 mai, la scurt timp după ce a fost ținut cu faţa la pământ şi gâtul sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis, în nordul Statelor Unite. Floyd, de 46 de ani , lucra ca agent de pază la un restaurant, după ce își pierduse locul de muncă din cauza pandemiei de coronavirus-  șofer de camion in Minnesota.

Înregistrarea video cu arestarea lui Floyd făcută de un trecător, martor la incident, difuzată online , a devenit virală. 

Derek Chauvin, ofițerul de poliție care a fost filmat în timp ce statea cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, a fost arestat și acuzat de omor de gradul trei.