MENIU

VIDEO. Un primar din România cântă la chitară pe stradă şi compune poezii: "Sufletul să zburde"

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, postează deseori pe reţeaua de socializare Facebook creaţiile sale. Acesta compune poezii şi cântă la chitară. Într-una din zile, edilul s-a oprit pe stradă şi a cântat alături de un "menestrel".

Nicolae Robu este un artist. Cel puţin asta reiese din postările sale de pe Facebook. Acesta compune poezii şi cântă. Deseori le împărtăşeşte fanilor săi şi le cere şi părerea. 

Într-una din zile, edilul Timişoarei s-a oprit cu un om care cânta în centrul oraşului şi l-a acompaniat la chitară. 

"Astă-seară, mă plimbam prin zona de promenadă a Timișoarei. La intrarea pe Alba Iulia, unul din menestreli, știind că și eu cânt la chitară, îmi zice: <>. I-am răspuns: o cântam în studenție, nu știu dacă-o mai știu, dar... hai să-ncercăm! Mi-a întins chitara, am luat-o -pt că așa am simțit în clipa aceea și pt că eu cred că nu trebuie să trăim încătușați în dogme, norme, etichete etc., ci să ne lăsăm sufletul să zburde- și... iată ce-a ieșit!", a scris primarul. 

 


Primarul Nicolae Robu compune şi poezii şi recunoaşte că deşi nu i-a fost uşor să posteze propriile creaţii totuşi vrea să le împărtăşescă. 

"Ieri și astăzi am petrecut două zile minunate în Valea Almăjului. E unul din cele mai frumoase locuri din țară. Abia fiind acolo, am realizat ce mult a trecut de când n-am mai auzit un susur de apă, un foșnet de crâng, păsările ciripind și printre toate acestea, liniștea adevărată -aceea despre care marele Lucian Blaga spunea "Atâta liniște-i în jur de-mi pare că aud cum se izbesc de geamuri razele de lună".

Și, inevitabil, mi-am amintit de una din puținele poezii scrise de mine - mai bine zis versuri pentru una din compozițiile muzicale proprii-. Se cheamă "Înstrăinare" și, iată, îndrăznesc, în starea sufletească indusă de Valea Almăjului, s-o fac cunoscută public. Sună astfel:

Înstrăinare
de Nicolae Robu

Purtăm în noi imboldul
Spre un mereu alt rost
Și deopotrivă dorul
De ceea ce am fost

Spre aparente culmi
Ne avântăm din greu
Și ne trezim ajunși
Străini de propriul eu

Uităm în goana noastră
Amurg și răsărit
Clipiri de stele blânde
Al lunii strălucit

Uităm susur de ape
Și foșnet lin de crâng
Și ciripit de păsări
Și-al greierilor cânt

Uităm mirosul ierbii
Și-a codrilor răcoare
Și gustul apei de izvor
Și mângâieri de soare

Și iluzorii culmi
Ne-ademenesc mereu
Și ne trezim ajunși
Străini de propriul eu", a scris edilul pe contul său de Facebook.