MENIU

VIDEO Un alt „caz Floyd”. Un ofițer de poliție din New York, arestat după o imobilizare prin strangulare

Un alt „caz Floyd”. Un ofițer de poliție din New York, arestat după o imobilizare prin strangulare

Un ofițer de poliție din orașul New York a fost arestat joi și acuzat de strangulare și tentativă de strangulare după ce în spațiul public au fost difuzate imagini în care acesta pare să imobilizeze un bărbat prin strangulare în timpul unei arestări. 

 

Anunțul arestării ofițerului a fost făcut joi de Poliția din New York după ce în weekend au apărut în spațiul public imagini în care acesta pare să aresteze un bărbat folosind o imobilizare prin strangulare, declarată ilegală.

Bărbatul este acum în afara oricărui pericol, recuperându-se după accidentarea provocată la arestare în ziua de duminică, 21 iunie.

Imediat după incident, poliția a început o anchetă, acțiune lăudată de primarul New York, Bill de Blasio, potrivit unui consilier personal al acestuia.

Ofițerul David Afanador a fost deja suspendat, fără a fi plătit, din departamentul de poliție al orașului New York, potrivit CNN.

Afanador, în vârstă de 39 de ani, este în cadrul forțelor de poliție de 15 ani.

El s-a prezentat singur pentru a fi arestat la o secție de poliție, a transmis NYPD. Acesta a pledat nevinovat în cadrul unei audieri inițiale la tribunal, a spus avocatul său.

NYPD a interzis imobilizările prin strangulare din 1993, avertizând că poate fi letală.

Afanador, dacă este găsit vinovat, s-ar putea confrunta cu o condamnare de 7 ani de închisoare.

Muncipalitatea New York a decis săptămâna trecută un pachet de măsuri de reformă, inclusiv interzicerea imobilizării prin strangulare după tragedia provocată la sfârșitul lunii mai.

Măsurile au fost luate în urma morții provocate de ofițeri de poliție americanului de culoare George Floyd, în Minneapolis, în 25 mai, și a protestelor masive „Black Live Matters” ce au urmat față de metodele folosite de poliție.

George Floyd a murit în urma asfixierii, conform unei autopsii independente făcute de familia sa.

Floyd a murit pe 25 mai după ce a fost imobilizat la sol de poliţiştii din Minneapolis, și placat prin apăsare pe gât și spate, timp de 8 minute și 46 de secunde.