MENIU

VIDEO | Trafic de ţigări peste Carpaţi, pe timp de iarnă! Condiţii extreme pentru cărăușii care trec din Ucraina spre România. Imagini INCREDIBILE 

Caraus FOTO: Captura VIdeo

Piaţa ţigărilor de contrabandă este una dintre cele mai solicitate şi în consecinţă una dintre cele mai bănoase pentru traficanţi, astfel că mulţi înfruntă situaţii extrem de dificile pentru a introduce ilegal pachetele în România.

Un clip de 20 de secunde postat pe contul de Telegram al unui bărbat care a însoțiți cativa cărăuși de țigări, arată condiţiile de munca ale acestora pe timp de iarnă. Traficanţii trec ţigările prin locuri greu accesibile, cum sunt munţii din Regiunea Transcarpatia, din Ucraina, ajungând în ţara noastră pe teritoriul judeţului Maramureş.

Am reușit să obțin un videoclip exclusiv cu „contrabandiştii” transcarpatieni care trec Munţii Carpați spre România. Videoclipul a fost filmat ieri, 12 decembrie. Mi-a fost dat anonim de unul dintre acești contrabandiști. Contrabandiştii pleacă din zona satului Dilove spre graniţa cu România şi trec Muntele Menchul (vârf cu o înălțime de 1.998 metri, nu departe de Borşa)”, scrie Vitali, care şi-a intitulat postarea: „Videoclipul zilei: Contrabandiştii din Transcarpatia transportă ţigări peste munte, dinspre Ucraina spre România”.

Un contrabandist câștigă 100-150 de euro pentru un astfel de transport şi poate face 3-4 drumuri pe săptămână. Totul depinde de condițiile meteorologice și de rezistența fizică. 

De obicei, o persoană ia două astfel de cutii pline cu țigări, exact ca în videoclip. Cine este mai puternic duce trei cutii odată„, i-a mai spus contrabandistul, autorului postării.