MENIU

VIDEO Șefi de instituții publice din Dolj, PETRECERE cu LĂUTARI într-un azil de bătrâni din Craiova

Căminul Sf. Mina, Craiova

Amendă de mii de lei, după ce mai mulți directori din instituții publice din Dolj au fost filmați în timp ce participau la o petrecere cu lăutari, în incinta unui cămin pentru bătrâni din Craiova. Cercetările s-au declanșat după ce imaginile au ajuns în spațiul virtual.

Petrecerea a avut loc în 23 ianuarie la căminul de seniori "Sfântul Mina" din Craiova, iar Poliția s-a sesizat în urma unor imagini difuzate în spațiul public, în care apar şi directori de instituţii, potrivit presei locale.

"Poliţiștii secției 2 Poliţie Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o reţea de socializare a fost postat un videoclip în care se observă că are loc o petrecere privată. Din verificările s-a stabilit că evenimentul respectiv a avut loc în seara zilei de 23 ianuarie, la un imobil situat pe strada Bucura din Craiova. În urma verificărilor, a fost identificat organizatorul evenimentului în persoana unui bărbat, de 61 de ani, din Craiova, care a fost sancționat conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 lei", a transmis joi Poliția Dolj.

Instituția nu a oferit informații despre participanții la eveniment, nici despre eventuale sancțiuni, în condițiile în care petrecerile private sunt interzise, în contextul pandemiei.

În aceeași zi în care avea loc petrecerea, căminul a fost anunțat că s-a deschis o anchetă în legătură cu decesul unui bătrân care a căzut de la etajul 1 al instituției, cu 2 zile în urmă.

Ana-Maria Gebăilă Ziarul de Craiova