MENIU

VIDEO. Scandal și amenințări la evenimentul de comemorare a 28 de ani de la Revoluția din 1989

Comemorarea a 28 de ani de la Revoluţia din 1989, de la Alba Iulia nu a decurs fără incindente. La Troița din Piața I.C. Brătianu, în fața Prefecturii, s-au strâns câteva zeci de oameni, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai partidelor politice dar și ai asociațiilor de revoluționari. Totul a pornit de la un incident minor. 

După o slujba de comemorare și un parastas, a venit momentul depunerilor de coroane de flori, moment în care Prefectura, care și era și organizatorul manifestării, a fost anunțată ca e prima instituție care depune o coroană. În acel moment, revoluționarul Mihai Babițchi a întrebat cu voce tare: ”Dar revoluționarii când depun? Mâine? Întotdeauna revoluționarii au depus primii coroane de flori”, scrie alba24.ro

S-a produs imediat o degringoladă, cei care depuneau coroane amestecându-se cu cei care depuseseră deja. ”Să vă fie rușine” a strigat Babițchi și în același timp a fost amenințat cu bătaia de către cineva de pe margine. După ce au depus pe rând o serie de instituții, a venit și rândul revoluționarilor. Mihai Babițchi a refuzat însă să mai depună coroana și de asemenea, să mai ia parte la restul manifestării care a continuat cu alte depuneri de coroane în zona fostului magazin Materna din Cetate. În momentul în care a refuzat să mai depună coroane, reprezentantul prefecturii, de la microfonul de la care prezenta ordinea de depunere, i-a spus lui Babițchi că ”atunci când va face el lista, să se pună primul”.

„M-a lăsat fără grai, mai ales replica reprezentantului Prefecturii: dacă făceați dumneavoastră lista, vă treceați dumneavoastră primii. Deci contează nu respectul față de revoluționari ci de cine se nimerește să facă lista” a spus Babițchi.

  

Mai multe articole despre:
1989 Revoluţie 1989 scandal revoluție