MENIU

VIDEO Scandal AUR și Diana Șoșoacă în Parlament, față de introducerea certificatului verde - Scene HALUCINANTE

Mesajul afișat de AUR în plen

Scandal uriaș în Parlament, unde se dezbate propunerea legislativă privind introducerea certificatului de vaccinare pentru angajați. Mai mulți politicieni AUR, în frunte cu Goerge Simion au blocat prezidiul cu un banner uriaș pe care au scris: „Libertate fără certificate!”. Acestora li s-a alăturat fosta colegă, Diana Șoșoacă.

Nemulțumirea politicienilor AUR a fost alimentată de faptul ca proiectul ar putea fi asumat de guvern, prin asumarea răspunderii. "Noi nu doream pe ordinea de zi 545 și nu vrem nici asumarea răspunderii premierului Nicolae Ciucă, pe niciun fel de certificat. Așa că mesajul nostru este clar: 545 trebuie respins”, a declarat George Simion.

Ședința a fost bruiată, în anumite momente, de senatoarea Diana Șoșoacă, prezentă la ședința Camerei Deputaților.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat, luni, după şedinţa de Guvern, că au existat discuţii privind subiectul asumării răspunderii Guvernului pe certificatul verde.

Un al moment tensionat,  a avut luni, în Camera Deputaților. Adrian Solomon (PSD) l-a lovit pe Ciprian Ciubuc (AUR) peste telefonul cu care îl filma. „Ne găsim în afara Parlamentului și vedem cine-i prost”, a amenințat Ciubuc

Băi, să înțeleg că tu susții certificatul verde? Asumă-ți”, i-a spus Ciprian Ciubuc lui Adrian Solomon.

„Eu nu susțin proștii ca tine să mă filmeze”, a fost reacția social-democratului.

„Controlează-te, că ne găsim în afara Parlamentului și vedem cine-i prost”, a amenințat Ciubuc.

Solomon i-a cerut de mai multe ori deputatului AUR să nu îl mai filmeze. Pentru că acesta continua să-l filmeze, Solomon s-a ridicat de pe fotoliul pe care stătea în sala de plen și l-a lovit peste telefon.

„Băi, dar chiar așa de nesimțit ești să-mi dai peste telefon? Calmează-te, ce ai? Nu-ți place să te filmez? Asumă-ți. Pasărea pe limba ei piere - tu singur ești prost”, a spus Ciubuc în final.

Adrian Solomon a cerut conducerii Camerei Deputaților să-l determine pe „Zefirelli” să nu-l mai filmeze, deoarece nu-și poate îndeplini mandatul de deputat.

Ulterior, Ciubuc a acuzat că Solomon i-a spart telefonul.

Deputatul PSD a venit și la tribuna Camerei și s-a plâns de incident: „Sunt hărțuit și agasat în permanență de Zeffirelli de la AUR. Nu pot să-mi exercit mandatul cu astfel de personaje pe lângă mine”. În același timp, deputatul AUR Ciprian Ciubuc se aude când spune că i-a spart telefonul.
 
Si parlamentarul George Simion a luat cuvantul in aceasta seara la tribuna deputatilor si a declarat ca "este pe ordinea de zi un proiect care încalcă Constituţia - certificatul verde. Trebuie scos de urgenţă de pe ordinea de zi. În presă s-au dat semnale îngrijorătoare privind adoptarea certificatului verde sau stop-COVID. Nu poate exista în democraţie aşa ceva", a spus politicianul.

El a susţinut că liderul PSD Marcel Ciolacu doreşte introducerea certificatului verde prin asumarea răspunderii Guvernului. "Nu vrem certificat verde şi nici asumarea răspunderii Guvernului Ciucă pe certificatul verde", a spus Simion, anunţând că vineri "mii de români vor veni la proteste în faţa Parlamentului împotriva certificatului verde".

Lucrările Camerei Deputaţilor au continuat, după ce reprezentanţii AUR au renunţat la desfăşurarea bannerului.