MENIU

VIDEO | RECORD MONDIAL în India! Au fost aprinse peste 900.000 de candele

Record mondial de candele aprinse în același timp în INDIA - Foto HINDUSTANTIMES.COM

Oamenii din India au început să sărbătorească Diwali, festivalul hindus al luminilor, pe fondul îngrijorărilor legat de pandemia COVID-19 și de poluarea aerului în creștere. 

Mii de voluntari au aprins candelele în aşezarea unde, cred hinduşii, s-ar fi născut zeul Rama şi unde s-a întors după 14 ani de exil.

Diwali este de obicei sărbătorit prin socializare și schimb de cadouri cu familia și prietenii, potrivit Los Angeles Time.

Multe lămpi de ulei sau lumânări aprinse pentru a simboliza o victorie a luminii asupra întunericului, iar focuri de artificii sunt parte a sărbătorii.

 

SURSA VIDEO: Associated Press

Miercuri, la amurg, peste 900.000 de lămpi de pământ au fost aprinse și ținute aprinse timp de 45 de minute în orașul nordic Ayodhya, în statul Uttar Pradesh, doborând recordul mondial Guinness pe care l-a stabilit anul trecut. Ca parte a sărbătorilor Diwali, orașul a aprins anul trecut 606.569 de lămpi cu ulei.

Lămpile au fost aprinse la Ram ki Pauri, pe malul râului Saryu, într-un spectacol uluitor pentru miile de vizitatori care s-au înghesuit pe țărmurile sale, ignorând normele de distanțare socială cauzate de coronavirus. 

A urmat un spectacol cu laser și artificii, care a iluminat străzile orașului și malurile râurilor. De asemenea, mii de locuitori au aprins lămpi ăn case și temple.

Mai multe articole despre:
record mondial extern india sarbatoare