MENIU

VIDEO PSD, atac la adresa tatălui și unchiului ministrului Economiei la dezbaterea moțiunii împotriva sa

Lucian Romașcanu

Senatul dezbate, marți, moţiunea simplă intitulată ”O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”. Textul moțiunii a fost citit de senatorul PSD, Lucian Romașcanu. 

Social-democrații solicită demiterea imediată a ministrului Economiei.

Semnatarii moţiunii îl acuză pe Claudiu Năsui că vrea să blocheze programele de stimulare şi susţinere a economiei şi a firmelor româneşti, că anulează acţiunile de susţinere a exporturilor şi vânzarea celor mai profitabile companii ale statului.

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră ”un ministru penal”, că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că ”cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia sa”.

”Claudiu Năsui a patentat o nouă metodă - îți delegi toate atribuțiile, astfel încât, dacă iese rău, să meargă cei din subordine la pușcărie. Este cel mai abject mod de a fugi de răspundere. Este atitudinea unui comandant laș.

Singurii care profită de pe urma lui Năsui care este în fruntea ministerului sunt securiștii. 
Firmele familiei Năsui prosperă de pe urma contractului cu statul. Tatăl și unchiul ministrului au fost anchetați în celebrul dosar ”Motorola”. Tabloul afacerilor familiei Năsui nu s-a schimbat deloc în ultimii ani. 

Ajuns ministru, Năsui nu a avut bunul-simț să se retragă din una dintre firmele controlate de familia sa”, a declarat Romașcanu în Parlament. 

Senatorul PSD a continuat atacul la Năsui, spunând că a apărat o angajată care colaborase cu Securitatea. 

”Grupul senatorilor PSD solicită demiterea imediată a lui Năsui, cel care distruge economia, a blocat investițiile, vrea să vândă companiile de stat, a omorât HoReCa și blochează exporturile”, a conchis Romașcanu. 

Citește și: ”Claudiu Năsui, la dezbaterea moțiunii împotriva sa: ”Am închis robineți de bani care mergeau către mafii politice. Nu pot fi intimidat”