MENIU

VIDEO Protest violent al antivacciniștilor, la Londra - Polițiști răniți, manifestanți arestați

Protest anti-vaccin în Londra. Foto: captură YouTube

Un protest violent organizat de britanicii care se opun vaccinării anti-Covid a fost organizat vineri după-amiază, la Londra. În altercațiile cu manifestanții, mai mulți polițiști au fost răniți. Protestul a avut loc în contextul în care Guvernul trebuie să decidă dacă va extinde imunizarea și la copiii cu vârste cuprinse între 12-15 ani. 

Protestatarii au vrut să pătrundă în clădirea unde se află sediul Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (MHRA), în cartierul Canary Wharf. MHRA este instituția care aprobă vaccinurile. 
Pentru a-i împiedica pe manifestanții violenți să ia cu asalt clădirea, în zonă au fost trimiși mai mulți agenți de Poliție. 

Ulterior, grupul de protestatari s-a dus într-un alt cartier al Londrei, South Kensington.

”Un număr de manifestanţi au devenit violenţi faţă de poliţie. Patru dintre agenţii noştri au fost răniţi în ciocniri”, au anunțat autoritățile, care au denunțat ”fapte inacceptabile.”

În urma violențelor, zece protestari au fost arestați. 


Mișcarea anti-vaccin din Marea Britanie este limitată. Până acum, aproximativ 90% din persoanele adulte au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, potrivit Agerpres.