MENIU

VIDEO | Primul test cu oameni pentru sistemul de transport Hyperloop: capsula a atins viteza de 160 km/h, dar poate depăși viteza sunetului

„Virgin Hyperloop” a efectuat primul test cu pasageri umani pentru sistemul de transport Hyperloop, în cadrul căruia o capsulă cu două locuri a parcurs 500 de metri și a atins o viteză maximă de 160 de kilometri.

„Virgin Hyperloop” este una dintre companiile care dezvoltă în prezent un sistem de transport bazat pe proiectul Hyperloop prezentat de Elon Musk în 2013. După numeroase teste cu capsule goale, compania deținută de omul de afaceri Richard Branson a anunțat efectuarea cu succes a primului test cu pasageri umani, scrie Automarket.ro

Testul a fost realizat cu o capsulă de două persoane pe un traseu de test cu lungimea de 500 de metri și diametrul de 3,3 metri, amplasat în deșert în apropiere de Las Vegas.

Testul a avut loc practic la o scară mult mai redusă decât specificațiile teoretice anunțate de Musk în 2013. Astfel, sistemul Hyperloop poate atinge, în teorie, o viteză maximă de 1.223 km/h, în contextul în care cel mai rapid tren comercial de pasageri din lume, un Maglev folosit în Shanghai, ajunge în prezent la circa 483 km/h.

Anterior, Virgin Hyperloop a atins o viteză de 386 km/h în cadrul unui test fără pasageri efectuat în 2017.În plus, capsula finală ar trebui să aibă dimensiuni mai mari pentru a oferi spațiu suficient pentru 23 de persoane.

 

Mai multe articole despre:
Hyperloop hyperloop one virgin