MENIU

VIDEO Pelerinaj cu sute de oameni la Timișoara! Reguli încălcate de credincioși în plină epidemie de coronavirus

Pelerinaj cu sute de oameni la Timișoara! Reguli încălcate de credincioși în plină epidemie de coronavirus FOTO: OpiniaTimișoarei.ro

Pelerinaj fără nicio regulă respectată în Timișoara! Credincioșii s-au adunat în mare număr, marți, la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partos, Sfantul Banatului, pentru a lua parte la ritualul de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Mulți dintre ei au uitat de distanțare, de mască sau de purtarea corectă a acesteia. În timp ce unii nu aveau mască, alții purtau incorect masca, fie o țineau la gât, fie la bărbie.

 

Sute de oameni s-au îmbulzit în Catedrala Mitropolitană pentru a atinge racla Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul lăcașului de cult.

Deși preoții și reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au facut apel la respectarea normelor sanitare în timpul epidemiei de coronavirus, numărul celor care au participat la pelerinajul de marți din Timișoara a fost foarte mare, iar distanțarea și purtarea măștii nu au fost respectate.

Unii dintre credincioși au declarat că Dumnezeu îi ferește de COVID, întrebați de ce nu poartă măști și nu respectă distanța față de ceilalți de reporterii prezenți la fața locului, scrie Opinia Timișoarei.