MENIU

VIDEO | Parlamentari amenințați cu moartea prin mesaje. Românii, din nou în stradă

Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Mai mulți parlamentari au primit mesaje de amenințare cu moartea. Asta pentru ca demnitarii să nu voteze legea care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul, însă, bate pasul pe loc în Camera Deputaților pentru că discuțiile în comisii nu s-au reluat. În paralel, zeci de oameni care sunt de acord cu legea au ieșit, din nou, în stradă să protesteze. 

„Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde. Îți dăm foc și ție și familiei dacă trece”, este mesajul de amenințare pe care l-a primit deputatul PNL, Gabriel Avrămescu. El spune că sunt mai mulți parlamentari în aceeași situație.

„Mesajul respectiv l-au primit și alți colegi de-ai mei. Până acum am primit sute de mesaje, fie pe WhatsApp, fie pe SMS, mail-uri, pe Facebook, au curs astfel de mesaje în care ni se solicită să nu susținem legea certificatului verde, dar deja s-a depășit o limită și s-a trecut la amenințări la adresa noastră și a familiilor noastre. Să ajungem la astfel de amenințări, mi se pare deja că aceste persoane sunt iresponsabile, nu fac altceva decât să reprezinte un pericol pentru ceilalți”, a precizat deputatul PNL, Gabriel Avrămescu.

Deputatul spune că va depune o plângere la poliție în acest caz.

În paralel, zeci de protestatari și-au strigat, din nou, nemulțumirile la adresa legii care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, în fața sediilor partidelor din Capitală.

„Nu cedăm! Nu ne vaccinăm!”, „Mă afectează pentru că îmi îngrădește drepturile și libertățile, care sunt fundamentale. Practic îmi distruge viața. Acest pașaport este o constrângere financiară pentru că eu va trebui să îmi plătesc test din două în două zile și implicit voi fi dat afară de la muncă. Fără testare! Fără vaccinare!”, spun câțiva dintre protestatari.

Proiectul este, însă, blocat în Parlament. După ce a fost respinsă de Senat, legea a ajuns la Camera Deputaților, unde a intrat la dezbateri în comisia de sănătate, săptămâna trecută, dar discuțiile au fost suspendate și nu s-au reluat până în prezent. Ar trebui ca proiectul să treacă prin toate cele 6 comisii până să fie supus la vot.