MENIU

VIDEO Noi proteste la Belgrad și în alte orașe din Serbia, pe fondul crizei COVID

VIDEO Noi proteste la Belgrad și în alte orașe din Serbia, pe fondul crizei COVID

Noi proteste fața de modul în care autoritățile din Serbia au gestiuonat criza COVID au loc, joi seară, la Belgrad și în alte mari orașe. Protestatatarii pașnici s-au așezat pe jos în zonele centrale, în fața unor instituții importante, precum clădirea Parlamentului din Belgrad.

Câteva mii de oameni s-au adunat în centrul Belgradului, dar și la Novi Sad și Niș. Prin rețelele de socializare, protestatarii au fost sfătuiți să respecte măsurile de protecție epidemiologică și să se distanțeze de grupările de provocatori care au dus la incidentele extrem de violente din zilele trecute.

Sârbii sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată pandemia de coronavirus. Ei spun și că măsurile de relaxare au fost luate brusc. În ultimele două luni, numărul cazurilor confirmate zilnic a crescut de 7 ori. Serbia a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 350 de cazuri noi. Acestea se adaugă celor peste 17 mii de cazuri anunțate de la debutul pandemiei. Bilanţul este unul îngrijorător, raportat la populație, care nici măcar nu atinge 7 miloane de oameni. 

Mai multe articole despre:
Serbia Belgrad proteste violente