MENIU

VIDEO Mitingul lui Trump la Tulsa, liderul de la Casa Albă și-a lăudat ,,războinicii"

Miting de amploare pentru campania lui Donald Trump, mii de oameni ignoră normele de protecție COVID

Mii de oameni s-au adunat, sâmbătă seară,  la mitingul electoral al lui Donald Trump, pe o arenă închisă din Tulsa, în ciuda temerilor și avertismentelor că o asemenea reuniune ar putea provoca noi focare de coronavirus. Liderul de la Casa Albă și-a lăudat "războinicii" care au venit să susțină revenirea sa în campania electorală după trei luni de absenţă din cauza coronavirusului, scrie AFP.

"Vreau să vă mulţumesc, sunteţi nişte războinici", a declarat Trump, denunţând toate știrile false care, în opinia sa, nu trimit decât mesaje "negative".

Pe de altă parte, echipa sa de campanie a recunoscut, totuşi, că prezenţa spectatorilor nu este la înălţimea aşteptărilor sale, acuzând atitudinea "manifestanţilor radicali" şi "o săptămână de acoperire mediatică apocaliptică".

Înaintea reuniunii, în presă și în mediile online au apărut numeroase imagini în care sute de suporteri ignorau pur norme elementare de protecție, precum masca sanitară și distanțarea.

Massive crowd outside the Trump rally in Tulsa #TrumpRallyTulsa #TrumpRally #Tulsa #Trump pic.twitter.com/8EzaHR7ogR

— Brendan Gutenschwager (@bgutenschwager) June 20, 2020

#TrumpRallyTulsa Longest line ever this early ahead of a Trump rally, &this is only one of 3 in downtown Tulsa right now ! Look all those people and no broken windows ,no fires, no shooting &people think Democrats are the good one 🤷🏻‍♀️Now this is peaceful protest @realDonaldTrump pic.twitter.com/YprOLdNMBw

— Teamdubois (@CassandraDuBoi1) June 20, 2020

Mitingul, care are loc după săptămâni de proteste stradale față de inegalitatea rasială, este primul organizat în spațiu închis, în plină pandemie. Potrivit NBC News, șase organizatori ai mitingului lui Trump din Tulsa au fost testați pozitiv cu Covid-19. 

Potrivit staff-ului de campanie al liderului de la Casa Albă, circa 19.000 de suporteri ar trebui să participe la miting și estimările sunt că oamenii vor veni. După numerele autovehiculelor adunate în zona evenimentului se observă că cei mai mulți suporteri au venit din statele învecinate cu Oklahoma. Unii au condus toată noaptea pentru a avea o șansă să îl audă pe Donald Trump.

În urmă cu o săptămână, CNN a prezentat și modelul unei declarații pe proprie răspundere prin care participanții la miting își asumau riscul de a contracta coronavirusul și se angajau să nu-i tragă la răspundere, în niciun fel, pe organizatori.

 

Mai multe articole despre:
trump miting tulsa virus covid