MENIU

VIDEO Mii ce credincioși la mormântul lui Arsenie Boca, la 32 de ani de la moartea renumitului prelat

Mii de credincioși la Mănăstirea Prislop

Mii de pelerini s-au aflat la Mănăstirea Prislop pentru slujba de pomenire a părintelui Arsenie Boca. Duminică s-au împlinit 32 de ani de la moartea duhovnicului. Iar peste 5.000 de oameni din toată țara au venit la mormântul său din județul Hunedoara pentru a se ruga.

Reprezentanţii mănăstirii au luat măsuri speciale pentru siguranţa pelerinilor. Preoţii au avut sarcina de a-i îndruma pe pelerini să respecte măsurile de distanţare şi să poarte masca de protecție.

Pe aleea care duce spre cimitir a fost coadă în permanenţă.

Și traficul rutier pe ultimii kilometri ai drumului spre mănăstire a fost aproape paralizat. Credincioșii și-au lăsat mașinile parcate pe marginea șoselei, chiar și la peste 4 kilometri distanță de schit.

Arsenie Boca a fost preot, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. S-a născut în 29 septembrie 1910.

După instaurarea regimului comunist, în 1945, Arsenie Boca a intrat pe lista neagră a noilor autorităţi, fiind arestat şi închis de mai multe ori, sub acuzaţii că ar fi sprijinit membri ai Mişcării Legionare.

După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Duhovnicul a murit în 28 noiembrie 1989, la Sinaia, iar dorinţa sa a fost să fie înmormântat la Mănăstirea Prislop.