MENIU

VIDEO Klaus Iohannis, despre amânarea alegerilor din cauza COVID-19: Se pot organiza în relativă siguranță. Vor fi reguli speciale

Klaus Iohannis, președintele României

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că alegerile locale și parlamentare pot fi organizate în „relativă siguranță” în timpul epidemiei de coronavirus, pentru că „deocamdată, nu avem niciun motiv să credem că numărul de infectări crește exponențial”. Șeful statului a precizat însă că „situația este fluidă” și trebuie urmărită foarte atent evoluție epidemiei de coronavirus. 

 

„Deocamdată, nu avem niciun motiv să credem că numărul de infectări crește exponențial. Dar, oricum, situația este fluidă, cum se spune. Trebuie să urmărim foarte atent evoluția. Din acest motiv, nu pot să vă spun nici eu, nici premierul, nici ministrul Sănătății care va fi situația peste două sau peste trei sau peste cinci săptămâni, dar, cu toții sperăm ca, prin măsurile luate, nu să se extindă exponențial epidemia, ci să se reducă numărul de infectări noi, zilnice, să avem posibilitatea să declarăm măsuri care fac procedura de alegeri sigură.

În condițiile în care lucrurile merg rezonabil mai departe, eu sunt de părere că se pot organiza alegeri. Nici aceste alegeri nu vor fi ca până acuma, când fiecare merge, votează, nu-i nicio problemă. Se va purta masca, se va sta la o distanță rezonabilă unul de altul și așa mai departe. Deci, vor fi reguli speciale, dar ele pot fi ușor respectate și în acele condiții alegerile se pot organiza în relativă siguranță”, a explicat șeful statului, miercuri, în conferința de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Mai multe articole despre: