MENIU

VIDEO Julian Lennon a dedicat Ucrainei celebrul imn pacifist "Imagine", compus de tatăl său

Julian, fiul cel mare al regretatului Beatle John Lennon, a interpretat pentru prima dată renumitul imn pacifist al tatălui său, "Imagine", pentru a ajuta cauza Ucrainei. Gestul poate fi privit și ca o sfidare directă la adresa lui Vladimir Putin, care s-a declarat un mare admirator al formației The Beatles.

“Ca om și ca artist m-am simțit provocat să răspund în cel mai semnificativ mod cu putință," a declarat Julian Lennon, potrivit NME. 

După ce a distribuit videoclipul în spațiul virtual, Lennon a precizat că a fost pentru prima dată când a interpretat public piesa semnată de tatăl său. 

“Cântecul simbolizează luminița de la capătul tunelului, pe care toți așteptăm să o zărim," a afirmat artistul, el însuși un muzician apreciat, mai ales pentru recentul proiect Claypool Lennon Delirium.

Toate încasările din difuzarea piesei vor ajuta campania de strângere de fonduri "Stand Up For Ukraine", al cărei cartier general este la Varșovia.

 

De la debutul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, câteva dintre cele mai mari nume ale industriei muzicale, de la Pink Floyd, Sting sau The Clash până la Metallica și Red Hot Chilli Peppers s-au implicat activ în susținerea și strângerea de fonduri pentru cauza ucraineană. 

 
Mai multe articole despre:
julian lennon imagine john lennon ucraina