MENIU

VIDEO | Înghesuială ca înainte de pandemie în BRAȘOV! Au fost aprinse luminile de Crăciun din Piața Sfatului

Aglomeratie la targul de Craciun Brasov FOTO: Captura video

Braşovul a redevenit, din această seară, "oraş din poveste". Luminițele pregătite pentru sărbătorile de iarnă şi bradul de Crăciun au fost aprinse în Piața Sfatului. În ciuda pandemiei, mii de oamenii au participat la eveniment si au stat înghesuiți, ca înainte de pandemie.

La Brașov a început oficial sezonul sărbătorilor de iarnă, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Conceptul sărbătorilor de iarnă din acest an este acela de a aduce aduce un strop din Magia Crăciunului în fiecare cartier. Acest program a fost conceput astfel încât să limiteze riscul răspândirii virusului COVID-19, dar să readucă speranța, bucuria și magia sărbătorilor de iarnă în sufletele brașovenilor.

Ca în fiecare an, zona centrului istoric și Poiana Brașov sunt împodobite cu aproape 400 de ornamente luminoase montate pe stâlpii de iluminat, iar în Piața Sfatului este bradul de Crăciun, un brad de 23 de metri, împodobit cu 600 de globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată și cu 30.000 de luminițe.

În acest an Brașovul este iluminat cu peste 750.000 de beculețe în centrul istoric, în Piața Unirii și în cartierele brașovene.

Initial Primaria Brasov nu a anuntat cand vor fi aprinse luminile de Craciun, tocmai pentru a evita aglomeratie. Dar cu toate acestea mii de persoane au participat la eveniment. Mai ales ca in Romania a fost declarata si o mini-vacanta cu ocazia Zilei Nationale. 

Mai multe articole despre:
aglomeratie pandemie covid coronavirus virus