MENIU

VIDEO INCIDENTE la protestele anti-restricții din toată țara: Ce nemulțumiri au nevaccinații

Incidente proteste / Captură video

Noile restricții care intră în vigoare au scos oamenii în stradă, iar manifestațiile nu au fost lipsite de incidente. În București, jandarmii au fost nevoiți să intervină pentru a calma un protestatar care a rupt gardul de la Ministerul Sănătății. Manifestanții s-au îmbrâncit cu forțele de ordine și în Constanța, relatează Realitatea PLUS.

Zeci de români au strigat în cor, că nu vor să mai audă de certificatul verde, de restricționarea circulației pe timp de noapte și nici de închiderea magazinelor.

Un protestatar nervos a rupt gardul Ministerului Sănătății, agitând mulțimea prezentă. Acesta a fost reținut de poliție. 

Și în Constanța, mișcarea de stradă a degenerat într-un scandal, iar oamenii și-au îndreptat revolta către forțele de intervenție.

În Piața Universității din Capitală s-au adunat zeci de oameni pentru a protesta. Oamenii refuză să se vaccineze.

"Suntem nemultumiți de acste restricții abuzive ce încalcă drepturi și libertăți fundamentale. Suntem nemultumiți de obligativitatea vaccinării și de santaj", a afirmat un protestatar.

"E clar ca vor să ne dea la o parte, vor să termine cu noi! Vrem pace, vrem liniște, vrem drepturile noastre. Le vrem!", spune un altul

"Este ceva discriminatoriu, adică gândiți-vă ca suntem peste 70% dintre români care nu sunt vaccinați și noi ce facem în condițiile astea?", a afirmat un manifestant.

"(...) Nu ma voi intepa. Nu ma voi vaccina. Pentru ca n-am cum sa cred, e minciuna", a spus un altul. 

Zeci de oameni au ieșit în stradă și la Constanța. Au adus cu ei pancarte cu tot felul de mesaje și au scandat aceleași nemulțumiri.

"Nu vreti sa va vaccinati pt ca nu va vindeti sfletul, majoritatea stiti ce inseamna aceste vaccinuri", spunea un protestatar.