MENIU

VIDEO Încă un caz de agresiune în școli, fenomenul de bullying este de multe ori ascuns

Copil umilit de colegi (foto ilustrativ)

Mai multe cazuri de agresiuni s-au înregistrat la școala gimnazială din Capitală, unde un copil de clasa a 6-a s-a aruncat de la geam săptămâna trecută. Copiii nu sunt agresați doar de colegii lor, ci și de unii profesori. Un părinte a povestit, în exclusivitate, pentru Realitatea PLUS, traumele prin care a trecut fiul său. 

Paul Cristea a povestit, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, cum Alex, băiatul lui, pe vremea când avea 7 ani, a fost maltratat chiar de învățătoare. Părintele a spus că cel mic a fost scos în fața clasei, umilit și jignit, iar conducerea școlii nu a luat măsuri. Au fost nevoiți să apeleze la psiholog, iar, de atunci, copilul merge periodic la terapie.

Părinte a depus și plângere penală, dar a fost nevoit să renunșe la demers, pentru că ar fi trebuit ca cel mic să apară ca martor. Cazurile de agresiune din această școală nu se opresc aici.

O echipă Realitatea PLUS a vorbit și cu mama unui coleg al elevului care a sărit pe geam în urmă cu o săptămână. Femeia a povestit că și copilul ei a fost umilit de colegi, care-i spuneau că are sarmale în cap, pentru că avea părut creț.

Potrivit psihologilor, aproape jumătate dintre elevii umiliți au nevoie de consiliere psihologică. Și mai grav este faptul că în școli există un consilier la 1.300 de elevi.

Ultimele statistici arată că nouă din zece cazuri de ”bullying” se petrec în școli, iar un copil din patru este agresat de alți elevi în pauzele dintre ore.