MENIU

VIDEO | Imagini EMOȚIONANTE de la omagiul MARELUI CAMPION. Ivan Patzaichin, plâns de zeci de români la Dinamo

Ivan Patzaichin

Sunt clipe emoționante la stadionul Dinamo, acolo unde este depus trupul neînsuflețit al regretatului Ivan Patzaichin. Soția și fiica îi stau la căpătâi marelui sportiv. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu au început deja să vină la stadionul din Ștefan cel Mare. Multiplul campion olimpic s-a stins, ieri, la vârsta de 71 de ani, după o boală incurabilă.

Zeci de oameni au venit deja la stadionul Dinamo din Capitală pentru a-l plânge pe Ivan Patzaichin. După o lungă suferință și trei luni de stat în spital, marele sportiv a murit.

Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu se numără și Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului. ”Am venit aici ca să-mi iau rămas bun de la liderul meu care m-a motivat în copilărie. Am pierdut sportul românesc. Un campion care timp de 20 de ani a reușit să fie unul dintre cei mai buni”, a declarat acesta.

Nu doar familia este alături de el, ci și prietenii sau oamenii care i-au apreciat cariera sportivă. Ivan Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe.

”Mie nu mi-a venit să cred că el a plecat înaintea mea. Eu am implinit 87 de ani. Prieteni am fost și vom rămâne și dacă nu mai este”, a spus primul campion olimpic român la canoe, Leon Rotman. 

Vestea morții lui Ivan Patzaichin i-a îndurerat și pe localnicii din satul lui natal, Mila 23, din Delta Dunării.

Ivan Patzaichin va fi înmormântat cu onoruri militare la cimitirul Bellu din Capitală.