MENIU

VIDEO Gabriela Firea, prima declarație după votul la alegerile locale: Nu avem învinși și învingători. Orice cifre anunțate acum nu sunt oficiale

Gabriela Firea a transmis o primă declarație după închiderea votului de la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, deși precizează că declarația oficială o va face luni, după prezentarea rezultatelor oficiale. Actualul edil al Bucureștiului nu a fost prezent la sediul de campanie al PSD și a transmis mesajul într-o postare pe Facebook. A vorbit despre asocierea sa în campania electorală, „nedreaptă”, cu foștii președinți ai PSD. În încheierea declarației sale, Firea nu l-a menajat pe contracandidatul său, Nicușor Dan, dat drept câștigător al alegerilor pe Capitală de EXIT POLL-ul CURS- Avangarde prezentat de Realitatea PLUS și Realitatea.net duminică seară.

 

Gabriela Firea a ținut să transmită după închiderea urnelor că nu crede în datele prezentate în urma exit-poll-urilor de după vot.  Până nu vin rezultatele oficiale, nu există învingători sau învinși, spune actualul edil al Capitalei. 

„S-au închis urnele de vot. (...) Tradițional, spre dimineață vom ști exact care este rezultatul real al alegerilor, cel puțin așa s-a întâmplat în București acum patru ani, pe la 4-5 dimineață erau numărate 80% din voturi iar pe la ora 9:00 putea fi anunțat rezultatul real. Prin urmare, orice cifre care se anunță în această seară nu au cum să fie oficiale. Nu înseamnă că avem în această seară deja învinși și învingători. (...) Dacă ar fi să tratăm democrația doar după sondaje de opinie și exit-poll-uri atunci de ce ne-am mai prezenta la vot? (...) Așadar, declarația cu privire la rezultatul oficial o voi face mâine. (...) Trebuie să așteptăm rezultatul oficial de mâine, sunt convinsă că bucureștenii mi-au dat un vot de încredere, de mâine trebuie să mă duc din nou la muncă, să pun osul la treabă (...), iar, în caz contrar sunt același om demn, implicat și îi voi iubi pe bucureșteni și îi voi reprezenta cu cinste”.

Declarația vine după ce, potrivit EXIT POLL-ului CURS- Avangarde prezentat de Realitatea PLUS și Realitatea.net pentru Primăria Municipiului București, Nicuşor Dan, independent susţinut de Alianţa PNL-USR-PLUS, este cotat cu 47,8%, Gabriela Firea (PSD) - 38,2% și Traian Băsescu (PMP) - 9,4%. 

ALEGERI LOCALE 2020 - EXIT POLL AVANGARDE la Realitatea PLUS și Realitatea.net. Nicușor Dan a câștigat Capitala

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit și despre campania electorală, despre care spune că a fost „urâtă, degradantă, murdară”, cum au făcut „principalii mei contracandidați”. Firea este nemulțumită că, în perioada campaniei electorale, a fost asociată de adversarii săi politici cu foştii preşedinţi ai PSD Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Liviu Dragnea, ceea ce este „nedrept” şi „incorect".

„În loc să vorbim despre poluare, să vorbim despre gropile de deşeuri, care aparţin de Ministerul Mediului, să vorbim despre grădiniţe, creşe, şi aşa mai departe, am vorbit despre Ion Iliescu, fostul preşedinte al PSD, retras din activitatea publică de ani de zile. Dacă dumneavoastră găsiţi o alăturare între activitatea mea la Primărie şi domnul Ion Iliescu, atunci putem să decidem orice şi rezultatul poate fi oricare. Asocierea mea cu domnul Adrian Năstase, fostul preşedinte al PSD, retras de asemenea de foarte mult timp din activitatea publică. Merge cu nepoţeii în parc. Dar, ce să vedeţi, în această campanie s-a vorbit despre domnul Adrian Năstase, eu fiind urmaşa domniei sale, total incorect, nedrept şi, repet, lipsă de respect faţă cetăţeni", a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a vorbit și despre asocierea făcută în campanie cu fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, aflat acum în închisoare.

„S-a vorbit despre domnul Dragnea, care ştim unde este. Doi ani de zile am fost printre puţinii colegi care s-a luptat real cu ceea ce făcea la acel moment domnul Dragnea. Acum s-a şters totul cu buretele, eu sunt omul lui Dragnea şi, ce să vezi, nu trebuie să fiu votată. 

Repet, manipulări grosiere, care, sunt convinsă, că vor fi decontate de cei care nu au dorit să discutăm despre Bucureşti, despre problemele Capitalei, ci m-au asociat cu 10 august, deşi n-am nicio legătură cu acel eveniment nedorit, şi mi-am spus punctul de vedere la acel moment, cu Ion Iliescu, Adrian Năstase, Liviu Dragnea. Mai aveau să mă compare cu cine ştie ce dictatori din altă ţară şi erau lucrurile complete", a mai spus  Firea.

Actualul edil al Capitalei a mai amintit, în declarația postată pe contul său de socializare, că a atras atenţia, în mai multe rânduri, că dl Dan (Nicușor Dan - n.red.) „a anunţat în mai multe emisiuni televizate că doreşte să facă un audit, să reducă la maximum, până la eliminare totală, subvenţiile. Transportul public în comun să coste de la 1,3 lei la 6 lei, iar factura la întreţinere să se tripleze. Se pare că nici acest lucru nu a interesat pe foarte multă lume. (...) La mai multe întâlniri cu oamenii de afaceri a afirmat că vrea să închidă câteva spitale. (...) Aș vrea să știu cu ce spital se va incepe această blocadă a sistemului de sănătate știut fiind faptul că fostul PNL a închis multe spitale”.