MENIU

VIDEO Florin Cîțu despre restructurarea companiilor de stat: Bugetul ne forțează s-o facem anul acesta

Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam/Octav Ganea

Florin Cîțu a declarat vineri, la finalul ședinței de Guvern în care a fost aprobat proiectul de buget pe 2021, că restructurarea companiilor de stat va începe anul acesta.  ”Suntem forțați de buget”, a precizat Premierul. 

Cîțu a menționat că, dacă miniștri nu vor prezenta planul de restructurări, acestea se vor face din buget. 

”Vom face restructurarea companiilor de stat anul acesta. Bugetul forţează restructurarea acestor companii. 
Eu v-am spus de la început, dacă nu vin cu planurile de restructurare, prin buget vom face această restructurare, vor fi forţaţi să vină cu o restructurare a acestor companii. Deci, veţi vedea în timpul anului acesta că va avea loc o restructurare a companiilor, iar în buget există un articol care spune foarte clar că la jumătatea anului vom face evaluarea execuţiei bugetare şi acolo unde execuţia bugetară nu este aşa cum am planificat-o, atunci acele sume pot fi reduse pentru ministerele respective şi de acolo începe şi evaluarea ministerelor sau performanţei fiecărui minister”, a declarat Premierul, la Palatul Victoria. 

Guvernul a aprobat, vineri seară, bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021. Premierul Florin Cîțu a anunțat că nu au fost făcute modificări semnificative față de proiectul prezentat public. Actul normativ va ajunge în acest weekend în Parlament, după care Birourile permanente reunite vor stabili calendarul de adoptare. Detalii despre proiectul de buget sunt disponibile AICI. 

Citește și: ”Concedieri masive la stat. Ce companii sunt vizate în prima etapă”