MENIU

VIDEO Fetiță de 10 ani, pălmuită de o adolescentă. Agresiunea, filmată și distribuită pe rețelele de socializare

Fetită bătută de o adolescenta (sursă colaj foto: presasm.ro)

Scene șocante suprinse la Satu Mare. O fetiță de 10 ani a fost pălmuită de o adolescentă de 14 ani, iar ceilalți copii aflați în jur au asistat impasibili. Mai mult, un alt tânăr a și filmat întreaga scenă și a postat incidentul pe rețelele de socializare.

Scenele de violență au fost filmate într-un cartier din Satu Mare. În loc să fie îngrijorat de starea de sănătate a fetei în vârstă de 10 ani, baiatul care a filmat s-a arătat mai degrabă preocupat dacă a surprins scena sau nu. Astfel de comportante au luat amploare după revenirea fizică a elevilor la școală, iar mulți profesori nu știu cum să gestioneze asemenea situații. 

În ultima perioadă au fost mediatizate câteva cazuri grave de copii molestați sau umiliți de colegi, iar dascălii care ar fi trebuit să acționeze în sensul descurajării fenomenului au preferat să-l ascundă. Șeful Inspectoratului Școlar București a fost demis de către ministrul Educației, după ce a calficat drept "o joacă de copii" incidentul în urma căruia un copil umilit de colegi a sărit de la etajul 1 aș școlii în care învăța.

Potrivit statisticilor Asociației Salvați Copiii, un elev din patru este victima fenomenului de bullying.