MENIU

VIDEO "Drumul lui Iovan" Cum a devenit locul tragediei aviatice din Apuseni un obiectiv turistic

VIDEO "Drumul lui Iovan" Cum a devenit locul tragediei aviatice din Apuseni un obiectiv turistic

Zona din Munții Apuseni unde, în urmă cu aproape șapte ani, s-a prăbușit un mic avion utilitar pilotat de Adrian Iovan, a devenit obiectiv turistic. Curiozitatea de a vedea locul unde s-a produs tragedia în care pilotul și o tânără studentă medicinistă au murit atrage an de an vizitatori, mai ales după ce așa-numitul ”drum al lui Iovan” a fost asfaltat.

Cum tot mai mulți turiști s-au arătat interesați de zona comunei Horea și a vârfului Petreasa, autoritățile au găsit rapid o cale de profit. Primarul comunei a reușit să asfalteze "drumul lui Iovan" pentru a atrage vizitatori.

Astfel, acum se poate ajunge ușor, cu autoturismul, până la altitudinea de 1.600 de metri, chiar în apropierea pădurii unde s-a prăbușit avionul.

De-a lungul timpului, în zonă, primaria a ridicat mai multe constructii din lemn și chiar o scenă pentru evenimente cultural-tradiționale.

Locul din mijlocul Munților Apuseni a devenit cunoscut după ce pe 20 ianuarie 2014, avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prabușit. În accident au murit comandantul și studenta la medicină, Aura Ion, iar copilotul și patru medici au fost grav răniți.