MENIU

VIDEO Drama prin care trec proprietarii magazinelor distruse de la metrou: "De acolo trăiam..."

Magazine metrou

Autoritățile au decis dărâmarea tuturor magazinelor care se aflau în incinta stațiilor de metrou. Acest lucru a dus la adevărate drame pentru angajații acestor magazine dar și pentru proprietari.

Demolarea spațiilor comerciale de la metrou având că principal scop curățarea veniturilor celor ce beneficiau de pe urmă chiriilor, a lovit crunt și bugetele unor victime colaterale. Acestea sunt familiile micilor întreprinzători care își bazau existența pe veniturile realizate în aceste spații, dar și a angajaților acestora. Este vorba de 1600 de angajați și de tot atâtea familii afectate de această decizie. Latura socială a unei astfel de măsuri a fost lăsată la urmă. Sau pur și simplu ignorată. Cine va compensa pierderile acestor familii? Cine le va ajută să își plătească utilitățile, medicamentele sau alte nevoie personale de strictă necesitate?

De când autoritățile au început demolarea magazinelor de la stațiile de metrou micii întreprinzători nu mai au liniște, însă au grija zilei de mâine. Vă prezentăm un interviu Realitatea Plus cu povestea cutremurătoare a doamnei Elena Apostol care deținea un astfel de magazin la stația de metrou Universitate:

Mai multe articole despre:
metrou interviu