MENIU

VIDEO Cum se răspândește noul coronavirus când stăm la masă alături de alte persoane

Cum se răspândește noul  coronavirus atunci când stați la masă alături de alte persoane? Un experiment inedit făcut în Japonia a demonstrat cât de repede trece virusul de la o persoană la alta și ce măsuri sunt importante pentru a evita infectarea cu SARS-CoV-2. 

 

În Japonia, un grup de jurnaliști alături de experţi au demonstrat printr-un experiment modul în care se răspândeşte virusul. 

Au participat 10 persoane. Dintre aceștia, una a jucat rolul unei persoane infectate. I s-a turnat pe mână o picătură dintr-un lichid vizibil doar sub lumina ultravioletă, ca un virus aplicat în palmă.

În doar câteva minute „virusul” era peste tot. Pe mâinile tuturor participanţilor, mai mulţi îl aveau pe faţă, farfurii, capacul recipientului pentru alimente, tacâmuri folosite pentru a lua mâncarea şi pe mânerul recipientului pentru băuturi.

Ba mai mult, când cercetătorii au vizualizat fluxul de particule eliberate în timpul tusei, și-au dat seama că acestea se răspândesc la aproape 4 metri.

Prin urmare distanța recomandată pentru a evita contaminarea, respectiv cea de 1,5 - 2 metri, este insuficientă.

Experimentul a durat 30 de minute, iar rezultatele s-au văzut la sfârşitul mesei.

Concluziile cercetării au subliniat faptul că sunt VITALE evitarea atingerii ochilor în zonele publice şi spălarea periodică a mâinilor cu apă şi săpun sau curăţarea mâinilor cu produse dezinfectante.