MENIU

VIDEO Cristian Rizea, detalii despre cum a primit președintele Igor Dodon bani de la oligarhul Vladimir Plahotniuc

Igor Dodon cere bani de la Vladimir Plahotniuc

Cristian Rizea a publicat filmul în care actualul președinte Igor Dodon primea „șpagă” de la oligarhul Vladimir Plahotniuc. Fostului deputat i s-a retras marți cetățenia moldovenească de președintele Dodon. Marți după-amiază, fostul deputat PSD a fost reținut de autoritățile de la Chișinău.

 

„Dragi romani acestia sunt cei 2 oameni politici corupti care inca mai conduc Republica Moldova ! 
In dreapta Igor Dodon cel care primeste spaga ( in limbajul de aici = CULIOC ).iar in stanga cel care da spaga Vladimir Plahotniuc !
In ce tara din lume un presedinte surprins in flagrantul unui act de coruptie mai ramane in functie ?”, a scris Rizea, marți, pe Facebook.

Potrivit acestor imagini, Igor Dodon recunoștea în urmă cu un an că primea lunar bani din Federația Rusă pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). El confirma că primea în fiecare lună de la 600-700 de mii de dolari până la un milion de dolari. În video-ul publicat de Cristian Rizea, Dodon îi relatează lui Plahotniuc o discuție cu vicepremierul rus Dmitri Kozak. În convorbirea cu liderul de atunci al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon spunea că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită.

Imaginile au fost făcute publice, prima oară, în 8 iunie 2019, de Publika.md.